Promotie gezondheid – Huisartsenpraktijk Anna’s Hoeve – Hilversum
Anthony Fokkerweg 80 C 1223 NG Hilversum Tel:035 5392422 | Spoed optie 1
Header afbeelding

Terug naar overzicht

Promotie gezondheid

Van Ziekte en Zorg naar Gezondheid en Gedrag

Huisartsenpraktijk Anna’s Hoeve gaat zorg aanbieden volgens de ‘positieve gezondheid gedachte’. Met de positieve gezondheid gedachte richten we ons niet op ziekte, maar promoten we gezondheid!

Bij patiënten die voor controle bij de huisarts komen met bijvoorbeeld een hoge bloeddruk, een te hoog (nuchter) bloedsuikergehalte of waarbij in de directe familie hart- en vaatziekten voorkomen, zal deze benaderingswijze worden ingezet. Dit doen we door samen met de patiënt te bespreken hoe hij/zij functioneert op alle levensgebieden: lichamelijk, psychisch en sociaal.

Een van de redenen dat we dit gaan aanbieden, is gelegen in het feit dat het aantal mensen (jong en oud) met hart- en vaatziekten (hartinfarct, hersenbloeding, beroerte) en diabetes enorm groeit. De oorzaken van deze ziekten liggen voor een groot gedeelte in ons gedrag. De manier waarop we leven, maakt dat we meer of minder risico lopen om zo’n ziekte te krijgen. Risico’s die hier worden bedoeld zijn: altijd veel druk ervaren (stress), veel zitten, roken, te zwaar zijn, weinig rust krijgen en ongezond eten en drinken.

We zijn op dit moment bezig met het praktisch vormgeven van deze nieuwe ontwikkeling. Voor vragen kunt u zich wenden tot de praktijkverpleegkundige, Regina Blom.

Publicatiedatum: 02-08-2021