POH Praktijkondersteuner Huisarts – Huisartsenpraktijk Anna’s Hoeve – Hilversum
Anthony Fokkerweg 80 C 1223 NG Hilversum Tel:035 5392422 | Spoed optie 1
Header afbeelding

POH Praktijkondersteuner Huisarts

Wat is een POH GGZ?

POH-GGZ staat voor Praktijkondersteuner Huisartsen Geestelijke Gezondheid Zorg.

Deze functie wordt vervuld door iemand die speciaal is opgeleid in het behandelen van mensen met psychische klachten. De POH GGZ werkt  onder de verantwoordelijkheid van de huisarts en rapporteert aan hem of haar.

Wat kan de POH GGZ voor u betekenen?

De POH GGZ  onderzoekt samen met u wat mogelijke oorzaken zijn van de psychische klachten waar u last van heeft zoals somberheid, angsten, slaapproblemen, spanningsklachten en onverklaarbare lichamelijke klachten. Samen met u  wordt er gekeken wat kan helpen om weer tot een gezond evenwicht te komen. Ook is de POH GGZ thuis in de begeleiding bij rouwverwerking, werkproblematiek of hulp bij problemen in het gezin, bijvoorbeeld bij een ernstige ziekte, opvoedings- of relatieproblemen.

De POH GGZ heeft de kennis en de tijd om samen met u het probleem te verhelderen en u weer op weg te helpen. Vaak is een aantal gesprekken voldoende om de draad weer op te pakken. Wanneer blijkt dat u meer langdurige of gespecialiseerde hulp nodig heeft helpt de POH-GGZ u met het vinden van de juiste hulpverlening.

Vergoeding door de zorgverzekeraar.

Deze gesprekken worden voor u betaald door uw zorgverzekeraar.

Hoe krijgt u contact met de POH-GGZ?

De huisarts verwijst u naar de POH GGZ. U maakt daarna een afspraak via de assistente of online via Mijn Gezondheid.net.

Annuleren van de afspraak

Wanneer een afspraak u bij nader inzien niet schikt, vragen we u vriendelijk deze  minimaal 24 uur van tevoren te annuleren. Dit kan telefonisch of online via Mijn Gezondheid.net.

Indien u niet minimaal 24 uur van tevoren uw afspraak annuleert, zijn wij genoodzaakt hiervoor een factuur in rekening te brengen van €25,00.

Dit bedrag wordt niet betaald door de zorgverzekeraar.

Hartelijke groet,

Uw huisarts.